Gdzie za normalną kasę dołożyć tempomat w Krakowie/Łodzi?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartosz707
    Classic
    • 2011
    • 7

Miska jest właśnie w wymianie... Mechanik, który to zobaczył powiedział, że najprawdopodobniej piasek dostał się między osłonę, a miskę i podczas drgań silnika tarło miskę. Dziwne, że wytarło tak bardzo. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Temat uważam za zamknięty.
  • soszek81
    L&K
    • 2010
    • 1245

Witam.
    Od kolegi z forum odkupiłem manetkę tempomatu z kabelkiem.
    Jako że po lekturze tematów na forum uznałem że więcej mogę popsuć jak zrobić dobrego, posiłkując się tematem

i zawartą tam radą djczas,
    udałem się do ASO Skoda na ul. Kocmyrzowskiej w Krakowie (pomoc kolegów z Katowic odpadła ze względu na odległość).
    Umówiłem się tydzień temu, przez telefon koszt dołożenia z programowaniem to miało być ok 200 PLN. ASO, ja się nie znam, roboty trochę jest, jeszcze przeżyję taką kwotę.
    Dotarłem dziś do serwisu, oddałem kluczyki. Po dotarciu do auta, stwierdzono że manetka to zamiennik (o czym wiedziałem od samego początku).
    Auto na halę, ja do recepcji. Ledwo się udało dokończyć formalności ze zleceniem, gdy dotarła zła wiadomość od elektryka - kabelek nie ma pozakładanych wtyczek (wiązka się po prostu kończy - była to jedna z przyczyn udania się do ASO a nie kombinowania samemu). Jako że kabelek jest niekompletny i nieopisany (instrukcja w pudełku!) dorobienie wtyczek, ustalenie co do czego zajmie przynajmniej godzinę dłużej (czyli przekroczy łącznie 3) a koszt nie zamknie się w 300 PLN tylko zdecydowanie przekroczy 450!!!!!!
    Jako że była już prawie 18ta, montaż już niemożliwy czasowo, dla mnie zdecydowanie finansowo, podziękowałem za trud włożony w ASO i zabrałem auto.

Po tym przydługim wstępie przejdę do meritum.
    Kto w Krakowie/okolicach montował już tempomat? Może polecić kogoś, jakiś zakład itp? Lub może sam montował i dla niego to pestka?
    Oczywiście nic za free - wiem że to jest trochę dłubania i trzeba co niego wiedzieć, do tego programowanie.
    Podejmie się ktoś??

Najlepiej 28-31 maj? Ewentualnie później (ale bym chciał już to mieć założone i sobie śmigać ).

Pozdrowionka

Ps - A może w Łodzi lub okolicach by była możliwa taka sztuka? Raz w tygodniu przebywam w Łasku więc by dało radę się jakoś zgadać.
    Była O1 kombi ALH++ 150/340
    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• zepter00
      RS
      • 2008
      • 2304

Daruj sobie tempomat. Miałem dokładany w salonie przy zakupie mojej Czeszki... koszt niewielki, pożytek średni...autostrad ci u nas przecież "dostatek" a tempomat po 2 latach przestał działać... :?
      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• soszek81
        L&K
        • 2010
        • 1245

zepter00
        Koszt to miałem niewielki odkupienia. Dziś dzwoniłem do kolejnego ASO w Krakowie. Powiedzieli że zamienników nie montują. Mogą mi zaoferować ori za 370 PLN + montaż 400.
        Za taka cenę to ja dziękuję - nie stać mnie bo mam pilniejsze wydatki.

Że pożytek średni - tak jak z klimy. W 206 nie mam a autem śmigam od 2003 roku i żyję.

Tempomatu nie tylko na autostradach można używać. Sporo śmigam nocami po ekspresówkach. Uwierz - da się przez 30-40 min trzymać stałą prędkość.

Spodziewałem się większego odzewu na tym forum. Wychodzi jednak na to że zrobię to sam.

Komentarz

• Deo
          RS
          • 2009
          • 1729
          • Volkswagen
          • CRMB 2.0 TDI 150 KM

soszek81, ktoś wczoraj na Małopolskim spocie również pytał o dokładanie tempo do O1.
          Jak tylko się dowiem jaki to koszt to wyślę Ci PW.
          Pozdrawiam,
          Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
          Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• zepter00
            RS
            • 2008
            • 2304

Soszek81 O.k.... rozumiem, tylko klima to nie jest pożytek średni. Klima to jest pożytek bardzo duży. W ogromnym stopniu poprawia KOMFORT I BEZPIECZEŃSTWO. Sorry za off topa. :?
            Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• soszek81
              L&K
              • 2010
              • 1245

Mału UP.

+ dla Deo za pomoc. Dane z PW się przydały. Co prawda trudno się zgrać bo specjalista mocno zajęty, ale się da.

Więc w temacie.
              W dniu wczorajszym, spec od VAGów założył mi tempomat. Cała impreza potrwała niecałe 2h. Krótko, biorąc pod uwagę moje wrodzone wścibstwo i pchanie nosa w cudzą robotę :diabelski_usmiech
              Pierwsze i jedyne podejście było wystarczające. Tempomat działa jak należy, już przetestowany w trasie 8)

Szczerze polecam tego specjalistę! (jak na allegro 8) )

Jeśli ktoś poszukuje speca grupy VAG od elektryki/elektroniki w okolicach Krakowa, pisać na PW. Facet bardzo zna się na rzeczy (nim wyciągnąłem wózek z bagażnika i dziecko z fotelika już miałem rozebrane auto :szeroki_usmiech ).
              Pozdrowionka

Komentarz

Pracuję...